Selecteer een pagina

 

Wist je dat onze huid van nature ook mee gaat met de magische cyclus van de maan?

De huid vernieuwt zich namelijk elke 28 dagen en laat dit nu net samengaan met de cyclus van de maan. En door jouw huidverzorging hierop aan te passen, krijgt je huid alle rust en aandacht die ze nodig heeft om op haar mooist te zijn.

Hoe werken de maanstanden?

De maan heeft verschillende maanstanden oftewel maanfases, en elke maanfase geeft een andere behoefte voor de huid aan. Zoals in deze blog over de maan kun je lezen dat bij een afnemende maan en bij nieuwe maan (donkere maan) ons lichaam graag wilt reinigen en afvalstoffen wilt uitstoten.

Dit is bij toenemende of volle maan juist weer het tegenovergestelde, want bij volle maan neemt het lichaam juist de voedingstoffen weer heel goed op.

maanstanden moonbath AromaQueens

huidverzorging bij volle maan

verschillende Maanfases

 Doordat de zon op de maan schijnt, krijgen we al deze verschillende maanfases te zien. De maan straalt het hardst als het volle maan is, en wordt onzichtbaar bij nieuwe maan oftewel donkere maan. Na een nieuwe of donkere maan krijgen we langzaam weer een klein sikkeltje te zien dat weer uitgroeit tot een ronde, volle maan. Deze fase heet wassende maan. Wordt de maan na vol te zijn geweest steeds weer kleiner, dan heet dat afnemende maan.

Huidverzorging bij Volle Maan

Bij volle maan neemt onze huid en lichaam dus extra goed voedingstoffen op en kun je je huid extra laten stralen door hiermee rekening te houden. Geef je huid dus juist nu de beauty-boost die het nodig heeft. Ook kristallen en natuurlijk essentiële oliën zijn de perfecte natuurlijke aanvulling hierbij. Je kent misschien de jade of rozenkwartsrollers wel, waarmee je een olie of een rijk voedende créme je huid intensief mee kan inmasseren.

rozekwarts roller inmasseren essentiële olie

rozenkwarts, robijn en amethist

Bij volle maan is de energie en kracht van de stenen als rozenkwarts, robijn en amethist ook extra verzorgend. Je kunt dus ook gewoon in plaats van een roller, een losse (gladde) steen gebruiken bij een huidmassage. De Rozenkwarts  kalmeert de huid en Robijn zorgt voor een gezonde blos. Zorg er wel voor dat de stenen fris en opgeladen zijn in het volle maanlicht.

maanstanden

De beste periode om gebruik te maken van het volle maanlicht voor allerlei rituelen is, 2 dagen voor en 2 dagen na volle maan. De energie is op zijn sterkst op de dag van volle maan, maar er is genoeg tijd om de stenen eerst op te laden voor jouw volle maan schoonheidsritueel.

Het beste is de stenen en kristallen op te laden en de dag erna te gebruiken. Ook kun je  resonerende essentiële oliën gebruiken voor de periode van volle maan. Hierover verschijnt binnenkort een nieuwe blog.

volle maan

De volle maan kan voor gevoelige mensen extra energie geven waardoor ze overdag veel energieker en productiever zijn en  s’nachts wat minder goed kunnen slapen.

Volle maan staat ook voor vieren en uitbundigheid, maar vergeet dan in deze drukte niet je huid extra te voeden. Gebruik dus créme’s en maskers die veel voedende stoffen bevatten. Goede voedende oliën om je huid mee te masseren zijn biologische en liefst rauwe, dus onbehandelde basisoliën zoals: jojoba-, abrikoos-, en/of  avocado olie. En maak hiermee samen met essentiële oliën je eigen speciale op maat gemaakte Moon Serum.

Huidverzorging bij een Afnemende Maan

Na de volle maan neemt de maan weer langzaam in kracht af en gaan we weer richting nieuwe maan toe.  We gaan dus weer langzaam richting het donker. In deze periode tot nieuwe maan heeft het lichaam veel baat bij massages die het lichaam resetten en eventuele spanning weghalen en om gifstoffen af te voeren. Dit is natuurlijk weer het krachtigst bij nieuwe maan.

Huidverzorging bij Nieuwe Maan

Wanneer de maan niet meer te zien is (donkere maan) dus onzichtbaar, is het de maanfase van de nieuwe maan(donkere maan) .Dit staat voor vernieuwing. In deze fase wilt het lichaam graag loslaten en afstoten, dus voor intensief reinigen is dit het perfecte moment. Geef je huid en lichaam nu een welverdiende detox die nu extra goed voor je werkt.

volle maan

Dit is ook een periode om even te vertragen, te mediteren en extra rust te nemen. Geef jezelf dus nu ook echt even een adempauze en wees extra lief en ondersteun het reinigende vermogen van de huid met natuurlijke en reinigende producten. Je beautyritueel voor deze 5 dagen (2 dagen voor en 2 dagen na nieuwe maan) kan het best bestaan uit een dieptereinigingsmasker of detoxmasker voor de huid, bijvoorbeeld een ontgiftend kleimasker.

.

Huidverzorging bij een Wassende Maan

Wanneer de maan weer gaat groeien en we weer een heel klein sikkeltje gaan zien, spreken we van een wassende maan. Na nieuwe maan gaan we dus weer een nieuwe ronde in waarin de maan weer langzaam opbloeit. Tijdens een wassende maan bouwt de energie zich weer op en heeft je huid langzamerhand weer behoefte aan herstelling en voedende ingrediënten.

volle maan

De huid heeft nu de detoxperiode achter de rug en het meeste baat bij herstellende lichte verzorgingsproducten. Het zelfherstellende vermogen van de huid activeer je nu door het vooral te laten ademen en de vettige creme’s of vette oliën even achterwege te laten.

Kies voor een lichte natuurlijke dagverzorging of een lichte olie die meteen intrekt. Biologische zoete amandelolie is een goede keuze. Deze is verkrijgbaar bij Naturel heroes

Natural_Heroes

maanstanden moonbath AromaQueens

Hoe dichter we weer bij volle maan komen

hoe rijker je huidverzorging weer mag zijn.

Tot de volgende QueensBlog

Liefs,

Ontvang gratis

het introductie e-book

van de eerste module van

de e-cursus Aromatherapie

  ‘THE QUEENSROAD TO HAPPINESS’