Selecteer een pagina

 MoonBath for Queens

 

De energie van de maan moet toch iets magisch hebben, want steeds vaker lees of hoor je over de fijne effecten van een warm bad bij volle of bij nieuwe maan.

Er bestaan allerlei verschillende badrituelen rondom de maanstanden en samen met de energie van de maan kun je er een heel fijn selfcare spa-moment van maken.

Je kunt jezelf heerlijk verwennen met zo’n ‘Moonbath’. Een Moonbath is een bad vol met bloemen, kruiden, essentiële oliën en zelfs met kristallen. Je kunt het zo voedend en verzorgend maken als je zelf wilt. Maar een moonbath kan ook als een luxe detoxbad dienen, waarbij je niet alleen lichamelijke spanningen loslaat maar ook jezelf ontdoet van spirituele ballast.  En de energie van de maan helpt je hierbij.

bad met bloemen

de invloed van de maan

De invloed van de maan, hoe werkt dat dan?

Als we het even bij het spa gedeelte houden is het zo dat als je een bad neemt tijdens toenemende (wassende) maan, de werking van alle helende en geurende ingrediënten in je bad ook aan kracht toenemen. Bij volle maan neemt het lichaam de meeste voedingsstoffen op, dus is dit ook de beste tijd voor een heerlijk ontspannen Full Moon Bath.

Bij afnemende maan is het tijd voor een bad met gevuld met ingrediënten die helpen om los te laten. Het lichaam laat nu makkelijker afvalstoffen los en dit is op zijn sterkst bij nieuwe maan.

Dus nieuwe maan detox time 😉

 

 

maanstanden moonbath AromaQueens

tegengestelde werking in de natuur

De maan heeft voor de natuur een tegengestelde werking dan voor de mens.

Bij afnemende maan naar nieuwe maan neemt de aarde juist alles goed in zich op, terwijl ons lichaam juist wilt afstoten en reinigen.

Bij toenemende naar volle maan neemt het lichaam juist voedingstoffen en vocht heel goed op, terwijl de aarde juist bijna niks opneemt en afstoot. Deze kennis kan ook handig zijn om toe te passen bij het tuinieren.

Dat we onze gezondheid kunnen helpen door rekening te gaan houden met de energie van de maanstanden is een feit.

Schrik dan ook niet dat je rond de periode van volle maan iets zwaarder weegt dan normaal. Je kunt nu echt de schuld geven aan de maan 😉

Vroeger leefde de mens echt samen met de natuur en hielden vanzelfsprekend dan ook rekening met alle maanstanden en haar invloeden. Het was dan ook heel normaal om met de ‘flow’ van de maan mee te gaan.

Bad met bloemen moonbath

 

 

queens moonbath recept

Omdat echte Queens wel van heerlijke luxe verzorgende en vooral magische badjes houden, heeft AromaQueens hiervoor een heel fijn MoonBath recept samengesteld. Dit recept is voor volle en nieuwe maan.

Bij volle maan schenk je meer aandacht aan voedende ingrediënten en bij nieuwe maan voeg je vooral reinigende ingrediënten toe.

Full Moon Bath

Neem een kommetje en doe hier  3 eetlepels grof himalayazout, 2 eetlepels baking soda en 1 eetlepel epsomzout in. Doe hierop 10 druppels essentiële olie naar keuze. Vervolgens voeg je een handje lavendelbloemen en goudsbloemen (calendula) toe.

Voeg nu alle ingrediënten aan je badwater toe.

New Moon Bath

Hetzelfde recept als de hierboven beschreven, maar nu neem je iets meer ontgiftende ingrediënten met name de epsomzout, Dus 1 eetlepel grof himalayazout, 2 eetlepels baking soda en 3 eetlepels epsomzout. Je kunt nu ook weer wat bloemblaadjes of eventueel kruiden aan toevoegen. De ondersteunende essentiële olie hierbij zou lavendel kunnen zijn.

Wees zuinig met de essentiële oliën dus meer als 10 druppels is echt niet nodig want water versterkt de werking van de essentiële olie.

Moon Footh Bath

Op de onderstaande foto staat het recept voor Queens die geen bad hebben.

Een voetbad is dan ook heerlijk om te doen.

moon footh bath recept aromaqueens

 

 

Nu dadelijk de lente weer begint, kijk dan eens naar alle bloemen die je kunt plukken en drogen. In de lente en de zomer hebben we weer een overvloed aan bloemen en kruiden. Dus verzamel eens rozenblaadjes. lavendel,  calendula (goudsbloemen) voor in bad, en droog meteen een voorraadje voor de winterdagen.

Woon je  in een robotwijk met alleen virtuele bloemen?

 

Dan kun je in deze winkel alle ingrediënten  voor in bad krijgen: de gedroogde lavendelbloemetjes en de gedroogde goudsbloemen kopen, maar ook de epsomzoutde baking soda en grof himalayazout en de biologische essentiële olie lavendel

 

 

Wil je meer weten over de essentiële olie lavendel klik dan hier

Lavendel e-book essentiële oliën.

Liefs,

AromaQueens quote

*Essentiële oliën mogen in de meeste Europese landen niet inwendig gebruikt worden zonder deskundige begeleiding en gebruik is op eigen risico.

Deze site bevat informatie over aromatherapie en essentiële oliën maar is niet bedoeld als medisch advies.

AromaQueens doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie.

De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet voor het stellen van een eigen diagnose.

De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en de informatie dient ook niet te worden opgevat als medisch advies.

Bij twijfel of ziekte altijd een medisch gekwalificeerde arts raadplegen.