Selecteer een pagina

Wat zijn Essentiële oliën?

Essentiële oliën, officieel genaamd etherische oliën, zijn één van de grootste geschenken van moeder aarde. Slechts een klein deel van ons plantenrijk is in staat deze aromatische bestanddelen te produceren.

Heilzame en geneeskrachtige werkingen

Essentiële oliën staan bekend om de heilzame en geneeskrachtige werkingen en kunnen bijdragen aan het zuiveren, herstellen en ondersteunen van de gezondheid van mens, dier en milieu. Pure essentiële oliën hebben een magische werking voor je hormoonhuishouding, spijsvertering, het immuunsysteem en je gemoedstoestand/emoties.

De oliën zijn een zegen voor je schoonheid en gezondheid en kunnen uit allerlei soorten plantmateriaal gewonnen worden zoals; zaden, wortels, harsen, schorsen, bomen, kruiden, fruiten en bloemen.

Dit gebeurt via stoomdestillatie, harswinning en koude persing.

Hoe werkt stoomdestillatie?

in deze video zie je hoe stoomdestillatie precies werkt. Het de meest toegepaste methode om essentiele oliën te winnen.

bekijk deze video

stoomdestilatie essentiële oliën

holistisch systeem

Door middel van toepassingen uit de aromatherapie kunnen de essentiële oliën heel doeltreffend op het menselijk lichaam inwerken met toepassingen als topisch (via de huid), en diffusen / inhaleren.

Essentiële oliën maken deel uit van het holistisch systeem. Essentiële oliën hebben slechts 22 seconden nodig om je hersenen te bereiken, 2 minuten om tot in je bloedbaan te komen en 20 minuten om in iedere cel van je lichaam komen.

Essentiële oliën zijn natuurlijke stoffen die in staat zijn de meeste bacteriën, virussen en schimmels uit te schakelen.

Hoe werkt aromatherapie?

Deze video laat zien hoe de moleculen van de essentiële oliën zich verspreiden in je lichaam

bekijk deze video

geurmoleculen hoe werkt aromatherapie

Opname van de essentiële oliën

Hoewel essentiële oliën “oliën” genoemd worden bevatten ze geen vetbestanddelen en echte pure essentiële olie vlekt dan ook niet.

Essentiële oliën worden meestal gemengd met een draagolie oftewel een basisolie. Basis-oliën zoals bv. amandelolie/of kokosolie kunnen alleen in de bovenste laag van de huid (de opperhuid) hun verzorgende werk doen, terwijl de essentiële oliën verder doordringen in de huid.

Bij mensen ondersteunen de essentiële oliën elk systeem in het lichaam: Het skelet, de spieren, het hormoonstelsel, de bloedsomloop, ademhalingsstelsel en het immuunsysteem.

Ook beïnvloeden ze de gezondheid van de hersenen en bevorderen een gezond gewicht. De essentiële oliën zorgen ook  voor emotionele en spirituele ondersteuning.

Wil je meer weten over hoe essentiële oliën werken, lees dan het introductie e-book van de e-cursus

‘The QueensRoad to Happiness’

the QueensRoad to happiness e-book aromatherapie

(klik op de foto)

Liefs,

AromaQueens quote

*Essentiële oliën mogen in de meeste Europese landen niet inwendig gebruikt worden zonder deskundige begeleiding en gebruik is op eigen risico.

Deze site bevat informatie over aromatherapie en essentiële oliën maar is niet bedoeld als medisch advies.

AromaQueens doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie.

De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet voor het stellen van een eigen diagnose.

De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen en de informatie dient ook niet te worden opgevat als medisch advies.

Bij twijfel of ziekte altijd een medisch gekwalificeerde arts raadplegen.